Veganska sötpotatisscones Copyright Anna Timan

Veganska sötpotatisscones

Här används xanthangummi i degen vilket inte är ett måste. Scones har ju en benägenhet att smula sönder och xanthangummi gör att de inte smular men fortfarande är sådär mjuka, på gränsen till underbakade, i mitten. Scones brukar ju också torka ganska snabbt vilket sötpotatisen hjälper till att motverka. 

350 gram sötpotatismos
1 dl rismjöl
2 dl dinkelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 krm xanthangummi
½ tsk salt (mer om du inte har kokat sötpotatisen i salt)
3 msk rapsolja
2 tsk bakpulver

Blanda allt i en bunke. Låt stå några minuter och lägg sedan ut 8 – 10 bollar på en plåt. Grädda i 250 grader i 8-10 minuter. Ät och njut medan de är varma.

Publicerat av

Anna Timan

En 28-årig Malmöbo som bloggar om vegetarisk mat och mattrender på www.timans.se.

Kommentarer