Soppa på persiljerot och vita bönor Copyright Anna Timan

Soppa på persiljerot och vita bönor

En värmande soppa på persiljerot, vitabönor och lök med smak av muskotnöt, timjan och lite citronzest. De vita bönorna gör soppan len och krämig utan att någon grädde behövs.

Ingredienser

300 gram persiljerot
230 gram vita bönor (avrunnen vikt)
2 klyftor vitlök
70 gram schalottenlök
1 liter vatten
1 tärning ekologisk buljong (eller motsvarande i pulverform)
1 krm riven muskotnöt
1 tsk torkad timjan
zest från en halv citron
salt och peppar
rapsolja

Såhär gör du

Stek på löken mjuk i rapsolja. Har du lång tid på dig, låt den ligga och steka länge på lägre värme. Akta bara så den inte bränns vid.

Addera persiljerötterna, skalade och slantade. Stek några minuter och häll sedan på 1 liter vatten och lägg i buljong. Låt koka tills persiljeroten är mjuk. Ta då av grytan från värmen och lägg i de avrunna bönorna. Mixa allt slätt. Krydda med muskotnöt, timjan, citronzest, salt och peppar. Smaka av. Värm på lite till och servera sedan med ett gott bröd.

Publicerat av

Anna Timan

En 28-årig Malmöbo som bloggar om vegetarisk mat och mattrender på www.timans.se.

Kommentarer