Het Chiliglaze CC BY BY-SA 3.0 Midori

Het Chiliglaze

Jag personligen älskar hetta och recept med Chili, därför tänkte jag dela med mig av min favorit glaze som passar till många olika sorters kött men även grönsaker. 

Du behöver

1 Gul Lök
1-2 Vitlöksklyftor
1 Röd Chili
2 msk olja
1 dl Ketchup
2 msk vinäger
2 msk råsocker
2 krm svartpeppar

Så här gör du

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin.
2. Fräs de båda löksorterna och chilin i oljan i en kastrull. Tillsätt ketchup, vinäger, socker och peppar. Låt puttra under lock ca. 10 minuter. Låt sedan kallna.

Publicerat av

Andreas Ekström

Hej! Jag är 22år (wooh, grattis Andreas) gammal. Jag är inte så duktig på Node men utvecklar ändå Vegosvar!

Kommentarer